Fönsterbytet utförs av Sehed Tresson AB och medför tyvärr en del stök i lägenheterna. Det blir murbruksdamm bl.a. på möbler, golv, böcker, köksbänkar, osv. Vår rekommendation är att ni täcker över med lakan, Sehed Tresson lägger däremot skyddsmattor på golvet innan de börjar. Vänligen röja fri gång fram till alla fönster, plocka undan från fönsterbrädan och se till att det finns ca 1,5 meter fritt utrymme rakt framför fönstren. Håll utkik på infoblad som läggs upp i trappuppgångarna angående tidtabellen för fönsterbyte. Projektledare är Zan Burhan (mobil 070 166 65 10 / zan.burhan@sehedtresson.se). Se filmen i länken nedan för mer info.

https://sprend.com/download?C=24e792518d0a4bc999447aa74429f0df

Alla nya fönster installeras i de flesta fall på en dag och man kan vara hemma om man vill, men det är bullrigt och dragigt. Har ni husdjur ska ni helst hålla dem borta. Sehed Tresson lyfter upp fönstren för hand inifrån lägenheterna men i höghusen (Kostervägen 7 & 26) används en lyftkran för de stora fönstren. Notera att fönsterskivorna i marmor sänks en bit vilket innebär att också nya konsoler installeras.

Tyvärr kan det uppstå en del oavsiktliga skador på väggarna som behöver spacklas och målas efteråt; föreningen står för detta.

Obs att arbetsstyrkan kommer från Polen, Sverige och Ukraina och har stor erfarenhet av fönsterbyte.

Tack för ert tålamod och vi ser fram emot en bra avslutning av fönsterprojektet.

Styrelsen   (styrelsen@korvetten.se)