Under juni månad anordnade styrelsen ett möte för dem som var intresserade av vad som händer på taken på Kostervägen.
Just nu håller installationen av solceller på i full gång. I skrivande stund (19/6-19) så håller företaget på med Kostervägen 16-24 för att sedan gå till numer 7. Installationen är mycket tystlåten och ska inte påverka boenden med oljud.
När det väl är klart kommer ström från solceller gå till alla våra gemensamma utrymmen, såsom tvättstugor, trapphus, vindar och källare samt hissar och laddningspelare för el-bilar.
På grund av regler så får vi inte placera ut så många solceller så de kan ge ström till våra egna (privat) bostäder.
Beroende på bidrag och olika politiska beslut så är det mycket oklart vad ett bidrag från staten skulle hamna på. Men vi står just nu i kö för olika bidrag.
Tack vare både försäljning av den el vi överproducerar samt det vi slipper köpa in, så beräknas solcellerna ha betalat av sig själva inom 8-13 år, beroende på bidragen.
Företaget som sätter upp dessa solceller är framtagna efter långt och grundligt arbete. Det är detta företag (Svea Solar) som gett bäst kvalité till bästa priset.
Till slutet av sommaren, när allt är installerat och klart, samt i drift kommer styrelsen anordna en ”solfest”. Så håll utkik efter mer information om denna.
Har ni fler frågor får ni gärna kontakta styrelsen.

Mvh
Styrelsen